nl.rhinocrisy.org
Informatie

Pua lani landschapsontwerp

Pua lani landschapsontwerp


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.


Pua lani landschapsontwerp

PUA LANI (Pahakanui) LOCATIE

PUA LANI

PUA LANI (Pahakanui) LOCATIE

PUA LANI (Pahakanui) LOCATIE

PUA LANI (Pahakanui) LOCATIE

Dit grote privé-woonlandgoed met uitzicht op de Tasmanzee met uitzicht op het oude Tiwai-reservaat en de ruige kliffen van Arahura in de ene richting en de surfstranden van Mataikitokai in de andere richting, ligt in een weelderige, volwassen bushomgeving van het inheemse bos.

De site is ontwikkeld op een reeks terrassen en omvat een privézwembad, een spa en een groot schaduwrijk terras aan de oostelijke grens van het huis.

De hoofdingang is via dubbele glazen deuren die door het huis leiden naar de formele binnenplaats waar zich een overdekte eetkamer en een poolhouse bevinden.

De formele lounge- en eetgedeeltes hebben uitzicht over de bush naar de zee, een spectaculaire setting die een van de eerste ontwerpintenties van de architect was.

TOTALE SITE GROOTTE

40.800 m2 (440.500 vierkante voet)

areaal

2.600 m2 (26.900 vierkante voet)

GEBOUWGROOTTE

3.611 m2 (38.300 vierkante voet)

VLOERPLAN GEBIED

24.400 m2 (258.400 vierkante voet)

PRIJS PER SQ.FT

$850

BOUW

De constructie van het huis is een vrijstaande constructie van gewapend beton met 4 dakniveaus, waarin het ontwerpconcept van een reeks leefruimtes in de open lucht is verwerkt.

Het eerste niveau heeft een eetgedeelte met glazen dak boven de formele woonkamer, dan een studeerkamer en een gastensuite daarboven, dan een woonkamer op het tweede niveau daarboven, gevolgd door de grote slaapkamersuite daarboven. Het niveau is bedekt met een betonnen terras met daarin het zwembad, en daarboven nog een woongedeelte met glazen dak.

Het gebouw wordt ondersteund door stalen spanten die 10 meter boven het zwembad uitsteken om de afstand tussen het huis en het terras te overbruggen.

KAMEELRENZEN

CAMEL BORDERS omringen het huis, waardoor het een buitengewoon en dramatisch ontwerp is in een wereld waar conventionele tuinborders vaak worden gezien als een verspilling van ruimte. De grenzen zijn beplant met inheemse heesters, kruidachtige vaste planten en inheemse bomen.

De kameelgrenzen worden bepaald door vier houten bogen, gebouwd in de open binnenplaats van het huis. De bogen zijn gevuld met klimrozen en bloeiende klimplanten, die in een gebied zonder toegang tot water voor overvloedige zomerbloemen zorgen.

De bogen bevinden zich aan het begin van de trap naar het huis, die toegang biedt tot de buitenruimte, het zwembad en de tweede verdieping met glazen dak.

VERNIEUWING

Dit huis vereiste grote upgrades om het niveau van luxe te bereiken dat het vertegenwoordigt. Het is gebouwd met een open plan, waarbij alle ruimtes openstaan ​​voor de elementen. Sommige gebieden waren open voor wind, regen en zon, met weinig of geen bescherming.

De eigenaar wilde profiteren van de grote buitenruimtes met glazen dak, daarom zijn er zoveel mogelijk ramen gemaakt als onderdeel van het ontwerpproces.

Het project omvatte de renovatie van de keuken, alle toiletten, de studeerkamer, de wasruimte, de garage en de bijkeuken, evenals vele extra armaturen. Deze woning is als geen ander in de omgeving te noemen, en de eigenaar is zeer te spreken over het afgewerkte product.

De eigenaren willen de woonruimtes graag uitbreiden met een eethoek.

In 2009 hebben de eigenaren de keuken en woonruimtes vervangen, evenals de badkamers. Ze hebben ook het voordek vervangen, het oude dek verwijderd en er een buitenruimte van gemaakt.

Dit gebied maakt deel uit van het tweede niveau. De eigenaren hebben een dakraam geïnstalleerd dat het gebied verlicht. Ze voegden een glazen dak toe aan het glazen dak en een buitendeur aan de buitenkant, waardoor het toegankelijker werd.

Dit gebied is nu een prachtig terras in tuinstijl, met tafels en stoelen om buiten te eten. Het staat open voor de wind en geeft het een fris en uitnodigend gevoel.

De eigenaren hebben de dakbedekking vervangen door metaal. Metaal is licht van gewicht en veroorzaakt minder snel een elektrische brand. Ze gebruikten gegalvaniseerd metaal, dat bescherming biedt tegen de elementen en ervoor zorgt dat het dak lang meegaat.

Er zijn weinig of geen woningen in de omgeving met een dakraam. De eigenaren hebben een dakraam geïnstalleerd in de keuken, evenals in de woonruimtes en de studeerkamer.

Deze woning heeft een raam met dubbele beglazing in de woonkamer. Er zijn veel voordelen aan deze aanpak. Als het waait, voelt het binnen warmer aan. En het is een meer open benadering, waardoor de problemen worden weggenomen die worden veroorzaakt door gesloten huizen die in de winter moeilijk te verwarmen zijn.

Omdat dit het souterrain is, hebben de eigenaren er een bijzondere ruimte van gemaakt. Het is geïsoleerd van het souterrain om gemakkelijke ventilatie mogelijk te maken, en de eigenaren hebben natuurlijke elementen ingebouwd om dit een ontspannende plek te maken.

De eigenaren hebben een houthaard toegevoegd in de kelder, met een opening naar buiten, om een ​​gezellige, romantische omgeving te creëren. Ze voegden ook een open haard toe in de woonkamer, evenals op het dek. Het creëert een gezellig, huiselijk gevoel waar iedereen van geniet.

De eigenaars-apparaten zijn meestal van Viking, waaronder een koelkast, vaatwasser en wasmachine en droger.

In de keuken vervingen de eigenaren de werkbladen door nieuwe granieten bladen en voegden ze een assortiment toe dat elektrische ontsteking, convectie en inductie biedt, wat zorgt voor snelle verwarming. De kookplaat biedt dezelfde kookmogelijkheden, maar dan op een modernere, handigere manier.

De eigenaar heeft veel kasten aan de keuken toegevoegd.

Ze creëerden ook een open opslagruimte in de keuken, evenals onder het aanrecht in de keuken.

Omdat dit een bovenwoning is, zijn er geen trappen in de entree. De eigenaren vonden het handig om hun wasgoed en vuilnisbakken in huis te halen. Er zijn ook kasten eronder voor extra opbergruimte.

De eigenaren hebben een ruimte op de zolder toegevoegd om winterkleding op te bergen.

De badkamer heeft een nieuwe wastafel en douche, en het heeft ook nieuwe granieten werkbladen.

De eigenaren hebben nieuwe douchegordijnhaken en -staven in de douche geïnstalleerd om het klaarmaken te vergemakkelijken.

Ze voegden ook een kast in het bad toe om handdoeken, washandjes en toiletartikelen op te bergen.

De eigenaren vonden ook een ruimte in de garage voor jassen en extra opslag.

De slaapkamers boven zijn groot en open, met voldoende opbergruimte in de kasten. De hoofdslaapkamer heeft een inloopkast.

De hoofdslaapkamer is voorzien van twee inloopkasten en een separaat ligbad met dubbele wastafel en veel opbergruimte.

De eigenaren brengen graag tijd door met vrienden en familie in de achtertuin.

De achtertuin heeft een plavuizen terras, evenals een grill en een schuur. De eigenaren zorgden voor meer licht in de tuin door een buitenlamp in de achtertuin te plaatsen.

Ze hebben ook een buitendouche gevonden voor als ze buiten moeten douchen of hun handen wassen.

De woning is gelegen aan een rustige doodlopende straat met


Bekijk de video: REKA BENTUK LANDSKAP